بررسی شیائومی ردمی ۱۳C؛ رقیب جدی اقتصادی‌ها

طراحی

طراحی این گوشی نسبت به نسل قبلی با تغییرات گسترده‌ای روبرو شده است. ۱۲C حس یک گوشی ارزان‌قیمت را منتقل می‌کرد اما شیائومی ردمی ۱۳C اصلا اینگونه است و در نگاه اول به‌عنوان یک گوشی جذاب می‌تواند توجه را جلب کند. البته شیائومی قبلا از این طراحی استفاده کرده و یک طراحی کاملا جدید محسوب نمی‌شود. بدنه‌ی گوشی کاملا تخت است و به دلیل وزن نسبتا بالا، نمی‌توانیم آن را به‌عنوان یک گوشی خوش‌دست در نظر بگیریم.

حسگر اثر انگشت در دکمه‌ی پاور تعبیه شده که دقت و سرعت بسیار خوبی دارد. همچنین برخلاف نسل قبلی، از پورت شارژ USB-C استفاده می‌کند و دیگر خبری از پورت microUSB نیست. اسپیکر گوشی کیفیت خیلی خوبی ندارد و برای تجربه‌ی صوتی بهتر، توصیه می‌کنیم از هدفون استفاده کنید. در کل طراحی این گوشی فوق‌العاده نیست اما نسبت به نسل قبلی بسیار جذاب‌تر است.

نمایشگر شیائومی ردمی ۱۳C

شیائومی ردمی 13C

نمایشگر این گوشی مشابه نسل قبلی است ولی با این تفاوت که حالا از رفرش‌ریت ۹۰ هرتز بهره می‌برد و در نتیجه اسکرول کردن بین منو‌ها روان‌تر است. خود نمایشگر کیفیت خاصی ندارد و کار راه‌انداز محسوب می‌شود و با توجه به حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیت، در محیط‌های بیرونی روشن با کیفیت خیلی خوبی روبرو نمی‌شوید. بر روی این نمایشگر، شیشه محافظ گوریلا گلس تعبیه شده که البته شیائومی اعلام نکرده کدام نسخه از این شیشه محافظ مورد استفاده قرار گرفته است.

سخت‌افزار

این گوشی در سه نسخه راهی بازار ایران شده است؛ ۴/۱۲۸، ۶/۱۲۸ و ۲۵۶/۸ گیگابایتی. هلیو G85 به عنوان قلب تپنده شیائومی ردمی ۱۳C انجام وظیفه می‌کند که برای کارهای روزمره گزینه خوبی است. با این پردازنده می‌توانید بازی‌های سنگینی مانند Call Of Duty را با گرافیک پایین اجرا کنید. در این میان، مشکل اصلی این پردازنده این است که نسبت به نسل قبلی، ارتقای مهمی محسوب نمی‌شود و در کمال تعجب، ردمی ۱۰C از تراشه قوی‌تری نسبت به شیائومی ردمی ۱۳C بهره می‌برد.

باتری و سرعت شارژ

شیائومی ردمی 13C

ظرفیت باتری این گوشی ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت است و از آنجایی که سخت‌افزار و نمایشگر کم‌مصرف هستند، در صورت سبک بودن استفاده، تقریبا ۱.۵ روز شما را همراهی می‌کند. سرعت شارژ از ۱۰ وات به ۱۸ وات افزایش یافته است. البته همراه با این گوشی، شارژر ۱۰ وات در اختیار شما قرار می‌گیرد و برای بهره‌گیری از سرعت شارژ بالاتر، باید یک شارژر دارای سرعت بالاتر را به طور جداگانه خریداری کنید.

نرم‌افزار و رابط کاربری

برای این گوشی از اندروید ۱۳ استفاده شده و MIUI 14 به عنوان رابط کاربری انجام وظیفه می‌کند. به طور کلی این رابط کاربری به خوبی برای شیائومی ردمی ۱۳C بهینه‌سازی شده است. شیائومی اعلام نکرده این گوشی چند آپدیت دریافت می‌کند و این یعنی در بهترین حالت، دو نسخه بعدی اندروید برای آن منتشر خواهد شد.

دوربین‌ها

در پنل پشتی، با دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، ماکرو ۲ مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق روبرو هستیم. عکس‌های ثبت شده با دوربین اصلی در کل کیفیت خوبی دارند و رنگ‌‌ها را به زیبایی نشان می‌دهند. اما روی گستره دینامیکی اصلا حساب نکنید. دوربین سلفی هم عملکرد قابل قبولی دارد ولی این دوربین هم در زمینه‌ی گستره دینامیکی عملکرد خیلی خوبی ندارد. سنسور ماکرو هم مطابق معمول اصلا کیفیت خوبی ندارد و بهتر است آن را فراموش کنید.

قیمت شیائومی ردمی ۱۳C

در حال حاضر مدل‌های مختلف این گوشی با قیمت حدودی بین ۵ تا ۶ میلیون تومان به فروش می‌رسند ولی احتمالا طی هفته‌های آینده قیمت آن تا حدی کاهش پیدا می‌کند زیرا به تازگی راهی بازار ایران شده است.

سخن پایانی

این گوشی نسبت به نسل قبلی با ارتقاهای جزئی روبرو شده ولی شیائومی این ارتقاها را در زمینه‌های مهمی عملی کرده است. به عنوان مثال می‌توانیم به انتقال حسگر اثر انگشت به لبه‌ی بدنه، ۹۰ هرتزی شدن نمایشگر و بهره‌گیری از پورت USB-C اشاره کنیم. اما در کل اگر ردمی ۱۲C یا ردمی ۱۰C دارید، خرید این گوشی منطقی نیست اما در غیر این صورت می‌تواند یک رقیب جدی برای گوشی‌های اقتصادی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید